Berlumba Dengan Ayam

Berlumba Dengan Ayam Nama saya Amru Saya orang muda Smart lagi bergaya he he Kalau lipat siku mesti timbul otot bicep Gagah tak Hmm perasan pula Saya ini badan je Nampak gagah tapi saya tak kuat sungguh waktu pagi Po

  • Title: Berlumba Dengan Ayam
  • Author: Farhan Hadi Mohd Taib Fatimah Syarha Mohd Noordin
  • ISBN: 9789671337523
  • Page: 354
  • Format: Paperback
  • Nama saya Amru Saya orang muda Smart lagi bergaya, he he Kalau lipat siku, mesti timbul otot bicep Gagah tak Hmm, perasan pula Saya ini, badan je Nampak gagah, tapi saya tak kuat sungguh waktu pagi Pot pet pot pet, mama saya pasti berleter Suruh saya bangun Kasihan mama Penat mulut dia Abah saya lagi kasihan Sampai meninggal pun, arwah kempunan nak tengok sayNama saya Amru Saya orang muda Smart lagi bergaya, he he Kalau lipat siku, mesti timbul otot bicep Gagah tak Hmm, perasan pula Saya ini, badan je Nampak gagah, tapi saya tak kuat sungguh waktu pagi Pot pet pot pet, mama saya pasti berleter Suruh saya bangun Kasihan mama Penat mulut dia Abah saya lagi kasihan Sampai meninggal pun, arwah kempunan nak tengok saya bangun subuh awal Saya pun tak tahu kenapa saya susah sangat nak bangun pagi.Awak macam tu jugak

    • Berlumba Dengan Ayam By Farhan Hadi Mohd Taib Fatimah Syarha Mohd Noordin
      354 Farhan Hadi Mohd Taib Fatimah Syarha Mohd Noordin
    • thumbnail Title: Berlumba Dengan Ayam By Farhan Hadi Mohd Taib Fatimah Syarha Mohd Noordin
      Posted by:Farhan Hadi Mohd Taib Fatimah Syarha Mohd Noordin
      Published :2019-04-20T04:45:52+00:00

    About “Farhan Hadi Mohd Taib Fatimah Syarha Mohd Noordin”

    1. Farhan Hadi Mohd Taib Fatimah Syarha Mohd Noordin

      merupakan seorang pegawai perubatan di sebuah Hospital, Penulis dan editor bagi Syarikat Telaga Biru Sdn Bhd dan juga seorang suami kepada seorang penulis iaitu Fatimah Syarha Mohd Noordin.

    135 thoughts on “Berlumba Dengan Ayam”


    1. alhamdulillah.buku penutup untuk thun 2015 la kotheebuku motivasi yg sangat baik & highly recommended utk sesiapa sahaja. Mula2 memang x plan pun nak beli buku ni, entah kenapa terpandang sahaja tagline dia 'JAGA-JAGA!Anda akan jadi sangat HEBAT selepas membaca buku ini!!!InsyaAllah.' Tangan terus saja ambil dan buat pembayaran. siapa xnak jadi hebat kan. Lagipun dah biasa membaca karya penulis, sy percaya mesti ada rahsia hebat dalam buku ni.Alhamdulillahbuku ni banyak mengajar bagaiamana n [...]


    2. Buku ke-2 #misimembaca2016Sebuah buku fiksyen motivasi. Boleh dikatakan buku pertama tulisan Fatimah Syarha yang saya suka. Sebelum ini, tulisan penulis memang agak banyak fakta, walaupun ia buku fiksyen. Kekadang sedikit terganggu dengan pendekatan penulisan sedemikian. Tetapi berbeza dengan Berlumba dengan Ayam. Cerita fiksyen dan fakta pengisian diadun seimbang. Ada unsur kelakar, nasihat, suspen, renungan Walaupun buku ini nampak sedikit keanak-anakan muka hadapannya, namun isinya sesuai unt [...]


    3. Buku yang bukan hanya sekadar novel tetapi penuh juga dengan pengisian dan juga terdapat tip untuk menjadi seorang yang lebih bermotivasi untuk menghargai setiap masa yang ada. Masa itu adalah 'nyawa'. Jom hargai nyawa kita!.


    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *